Interjúk, cikkek, sajtós megjelenések

Győri Zoltán Gábor - társasjáték tervező, játékmester

"Győri Zoltán sok gyermeknek lehet példaképe, mert neki elhihetik, hogy a játék nemcsak szabadidős tevékenység lehet, hanem akár életcél, jövőkép, hivatás is egyben. Zoltán játékmester, tervező és fejlesztő, valamint tréner, blogger, vlogger, műsorvezető, színész, rendezvényszervező, nem utolsó sorban férj és apa és mindegyik szerepét a játék köti össze. Az interjúalanyunk elmeséli azt is, mi mindenre képesek a játékos elemek a munkában és a magánéletben is..."                                                          A teljes interjúért kattints a bal oldali képre. 


IGEN? - Interjú Győri Zoltánnal

"Győri Zoltán nevét már sokan ismerhetik a 2017-ben indított, nagy sikerű Mit játsszunk? blog kapcsán. Mára munkája megkerülhetetlen társasjátékos berkekben, hisz feleségével, Rékával rengeteget tesznek a társasjátékozás népszerűsítéséért. Első kiadott társasjátéka az Igen? címet viseli, ami szeptembert végétől vált elérhetővé a magyar társasjátékos piacon, így ebből az apropóból beszélgettünk egyet Zolival..."                       A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.


INDEX.HU - Híradás az Igen? megjelenéséről

"Egy igazán egyszerű játék vadidegeneknek és legjobb barátoknak. Megjelent egy magyar fejlesztésű társasjáték, Igen? címmel, ami röviden arról szól, hogy a játékosoknak eldöntendő kérdésekre kell válaszolniuk, a többieknek pedig kitalálni, mi is ez a válasz. Ebben pedig egy csomó lehetőség van..."                                                    A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.


Játsszunk komolyan: kompetenciafejlesztés társasjátékkal

"Elkezdődött a közönség edukációja a témában, így mára már sokan felismerték, hogy a felnőttek számára legalább olyan fejlesztő a játék, mint a kisebbeknek: egyszerre minőségi időtöltés, relaxáló és koncentráció-növelő tevékenység, ami a szervezetünkben többek között endorfint, illetve oxitocint is termel, így a szórakozás közben fókuszáltabbá válhatunk, vagyis a rendszeres társasozás a munkahelyi teljesítményünkre is jótékonyan hathat..."
                                                                                                                  A teljes interjúért kattints a bal oldali képre. 


A házaspár, aki egész nap játszik - interjú Győri-Nádai Rékával és Győri Zoltánnal

"Jó lenne, ha pár év múlva a legtermészetesebb beszédtéma lenne a villamoson, hogy előző este ki melyik társasjátékkal játszott otthon. Mi pedig addig csináljuk a Vlogot, amíg szívből és jókedvűen tudunk mesélni az általunk remeknek tartott társasjátékokról..." 
                                                                                                             A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.  


Sikeres felnőttet nevelni - A Pénzcentrum Karácsonyi ajánlója

"Győri Zoltán társasjátékos vlogger, játéktervező és előadó, a Mit Játsszunk? társasjáték ajánló Youtube csatorna szerzője szerint a játékok olyasvalamit adnak számunkra, amit a modern informatikán alapuló technika, a számítógépek nem tudnak: belsőséges, emberi kapcsolódást tesznek lehetővé. Emellett persze a társasjátékok úgy fejleszti az agyat, mint semmi más..."                                                                                                            A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.  


A társasjátékok szerelmesei

"A társasjátékokkal egyre többet találkozhatunk a játékboltok vagy éppen az erre szakosodott üzletek polcain. Az olykor átláthatatlan társasok világában bátran hagyatkozhatunk azoknak a vloggereknek az észrevételeire és útmutató tanácsaira, akik évek óta örömmel osztják meg ismereteiket és tapasztalataikat a társasjátékot kedvelők előtt. Győri Zoltánnal és Győri-Nádai Rékával beszélgettünk..."                                              A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.


Nyakkendős nemek helyett kíváncsi igenek

"Gyerekként édesanyjával persze játszott társasjátékkal a most 34 éves, tősgyökeres józsefvárosi Győri Zoltán, de frissen végzett tanítóként nem képzelte, hogy táblás játékok tervezésével jut el a nemzetközi hírnévig. A német és reménybeli ázsiai megjelenés azonban nem jelenti azt, hogy ne gondolkodna máris akár budapesti tematikájú játékon is..."
                                                                                                            A teljes interjúért kattints a bal oldali képre. 


Interjú a "Mit játsszunk?" csatorna vloggereivel

"Akinek van egy webkamerája, az ma már rögtön streamernek áll, társasjátékos-közvetítőből, tartalomgyártóból mégis meglehetősen kevés van itthon. A "Mit Játsszunk?" csatorna azonban meglepő gyorsasággal lett igazán népszerű, manapság pedig az egyik legaktívabb, ha nem a legaktívabb társasjátékos produkció..."                         A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.


Nemzetközi karrier előtt a Spicy

"A Gémklub is beköszönt 2020-ra, bejelentették idei első kiadásukat, a Spicy-t, melynek úgy tűnik, minden adott a nemzetközi karrierhez. A játékot a Gémklub Stúdió részlege fejlesztette, a szerzője pedig az ismert társasjáték-vlogger-szerző, Győri Zoltán. Kiadása a Gémklub és a Heidelberger közös projektje, mely a magyar mellett egyszerre jelenik meg németül és angolul..."                                                                          A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.


Együtt vesztünk vagy együtt nyerünk - a társasjátékok csodálatos világa

"Győri-Nádai Rékával és Győri Zoltán Gáborral, a Mit játsszunk? blog alapítóival beszélgettünk régi és új játékokról, arról, hogy mivel érdemes játszani karantén idején, sőt azt is megtudtuk, hogy aki egyedül van, annak sem kell lemondania a társasjátékokról..." 
                                                                                                              A teljes interjúért kattints a bal oldali képre. 


Pánik helyett játszom - társasozzunk karantén idején!

"Játsszunk egyedül, ketten vagy akár telefonon keresztül a nagymamánkkal, a lényeg, hogy a bezártságba is vigyünk valami élményt. A társasjátékozás karantén idején többek között azért is hasznos, mert azt érezhetjük, végre lehet ráhatásunk a dolgokra, és nem csak sodródunk az árral. Ráadásul közben erősíthetjük a családi és baráti kapcsolatainkat is..."                                                                                                                                                      A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.  


HeidelBÄR Games INTERVIEW: Zoltán Győri

"Zoltán Győri born in Budapest in 1986, is a Hungarian board game designer and performer. He has been designing and reviewing board games since 2012. In 2017, he started a Youtube vlog on board games called 'Mit Játsszunk?' (What to play?). In 2018, his first officially published game was Igen? (Yes?) - a huge party game success in his home country. Now HeidelBÄR Games publishes his next game Spicy, a clever card game of bluff..."
                                                                                                           A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.   


Büszkeségünk: a Spicy-t a Spiel des Jahres (Év Játéka) zsűrije ajánlja!

"A társasjátékok nagy díját, a Spiel des Jahres-t minden évben egy szakmai zsűri adományozza a legjobb társasjátéknak azok közül, amelyek Németországban az utóbbi egy évben megjelentek. Örömmel jelenthetjük, hogy a SPICY az első teljesen magyar szerző által jegyzett játék, amit a Spiel des Jahres zsűrije ajánl, és a Gémklub szárnyai alól repült ki."
                                                                                                          A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.    


Pénteki kultúrrandi Győri Zoltán társasjátéktervezővel, imprószínésszel

"Péntekenként megjelenő sorozatunkban különleges, sokszínű fiatal alkotókat mutatunk be. Ami nekünk szabadidős tevékenység, az Győri Zoli számára kőkemény munka és hivatás: a játékok nagymestere tervez, fejleszt, tréninget tart és vlogot vezet, és még a szabadnapjait is társasozással tölti..."                                                      A teljes interjúért kattints a bal oldali képre.


A ( TÁRSAS ) JÁTÉK AZ ÉLETÜK - Interjú Győri Zoltánnal és Rékával

"Réka és Zoli házaspárként nagyon érdekes dologgal foglalkoznak! Közös nevezőjük a JÁTÉK, és azt nagyon sokféle szemszögből közelítik meg. Ez a munkájuk, a hobbijuk, a szenvedélyük és a második gyermekük, sőt saját fejlesztésű szuper társasjátékaik is vannak..." 
                                                                                                             A teljes interjúért kattints a bal oldali képre. 


Szeretsz társasjátékozni? - Igen, és?

Győri Zoltán társasjáték-fejlesztő, vlogger ma reggel az ATV Start+ műsorában beszélgetett egy kicsit Kárász Róberttel és Balogh Judittal a társasjátékokról. 

A pár perces adásrészlet a bal oldali képre kattintva visszanézhető. 


Páratlan Nemzetközi Siker előtt egy magyar fejlesztésű társasjáték

Az M1 Reggeli híradójában Győri Zoltán társasjáték tervezőt kérdeztük a nemzetközi megjelenést kapó Spicy c. blöffölős kártyajátékról.

A pár perces adásrészlet a bal oldali képre kattintva visszanézhető. 


Győri Zoltán Rónai Egon - Húzós c. műsorának vendége

Ezúttal az ATV Spirit Magyarország Húzós c. portréműsorában láthattok egy fél órás beszélgetést Győri Zoltán társasjáték tervezővel, aki ezúttal a társasjátékokon túl a játéktervezői munkájáról és magáról is mesél majd.

A pár perces adásrészlet a bal oldali képre kattintva visszanézhető. 

Beszélgetés és játék Győri Zolival a PEZSGŐ c. műsorban (2019.05.03) 

Klasszik Rádió (Budapest) - InterMezzo Bálint Edina műsora (2019.08.27.)

Y - Galavits Patrik generációs műsorának vendége Győri Zoltán társaskészítő, aki egyébként lefekvés előtt is szabálykönyveket olvas. (2019.08.22) 

A Spirit FM Reggeli műsorában László Lilla és Novák András beszélgetett Győri-Nádai Rékával és Győri Zolival a modern társasjátékokról. (2019.11.10)

 Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani minden hétköznap reggel várja a hallgatókat a megszokott humorral, a legfrissebb témákkal - amely ezúttal a társasjáték. Interjú a Mit Játsszunk? Vloggal 12.32-től. (2020.03.26)

Egy falat kenyér most az online társasjáték. Az elmúlt hetekben a baráti találkozók elmaradtával jelentősen megnőtt az online társasjátékozni vágyók száma. Erről beszélgettünk Győri Zoltán játéktervezővel és játékmesterrel a Vesztegzárban. (2020.04.16)

Klasszik Rádió (Budapest) - InterMezzo Bálint Edina műsora (2019.05.)

Lőrinc Imre interjúja a Reggeli Monitorban. "A karantén idején sem hagyott alább a társasjátékok iránti érdeklődés, de némiképp átalakult a piac - mondta a Mit játsszunk? vlog alapítója." (2020.05.12)

A mai Jazzy Randevú vendége Győri Zoltán játéktervező, a Mit játsszunk? vloggere lesz. Beszélünk a különböző társasjátékok típusairól, a társasjáték trendekről, a minőségi játékokról, az egyszemélyes társasjátékokról és önmagunkról, a játék során. (2019.09.22)

Mi alapján válasszunk játékokat? A Magyar Katolikus Rádió átfogóan kérdező, a kezdőknek is a játékok világába betekintést nyújtó beszélgetése Győri Zoltánnal és Rékával. (2020.05.08)

A játék nem játék - indul a Metabro Társasjáték-podcastja! Győri Zoltán társasjáték-szakértő és Para-Kovács Imre újságíró-író beszélgetése. (2020.06.04)

Benke Róbert, a Half Moon Vlog vezetője egy hosszabb, portré jellegű interjút készített Győri Zolival a karrierjéről és életéről. (2020.05.22)